Jihlavský Fler jarmark 2021

Jihlavský Fler jarmark 2021

Jihlavský Fler jarmark se tento rok konal 6. 11. 2021 opět v prostorách DKO Jihlava. V roce 2020 bohužel jarmark nebyl, kvůli pandemickým opatřením a o to více jsme se těšili na ten letošní.
V roce 2019 jsme mohli nabídnout zboží od 138 prodejců. Tento rok kvůli nutným rozestupům mezi prodejci byl počet prodejců menší. Ale i tak si zákazníci mohli prohlédnout výrobky od 105 prodejců, kteří nabízeli širokou škálu potřebného i nepotřebného 😊. Tento rok jsme zkusili poprvé umístit pár prodejců do stánků na chodník před DKO. Stánky tak byly malou ochutnávkou pro kolemjdoucí toho, co mohou vidět uvnitř budovy.
Návštěvnost jarmarku je s každou následující akcí vyšší a vyšší. Tento rok byla ale návštěvnost o polovinu menší než v roce 2019. Přičítáme to Covidové situaci. Někteří lidé jsou více obezřetní kvůli svému zdraví, jiní nemohli nebo nechtěli přijít kvůli podmínkám pro vstup na jarmark. I za daných hygienických podmínek ale přišlo na jarmark 2100 návštěvníků, za což jsme velmi rádi a děkujeme tímto všem návštěvníkům, kteří přišli, ale i těm kteří přijít nemohli a podporují nás. Tak jako každý rok byl nejvyšší počet návštěvníků první hodinu (mezi 9:00-10:00h). Poté už se návštěvnost snižovala a poslední hodinu přišlo už jen několik návštěvníků. Dle mého názoru byla letošní návštěvnost ideální. Po jarmarku v roce 2019(4200návštěvníků) byla totiž zpětná vazba od návštěvníků i taková, že na jarmarku bylo příliš mnoho lidí, že se cítili jako sardinky a neměli ani prostor si zboží více prohlédnout.
Mapka prodejců naší 8. prodejní akce, kteří u nás prodávali je opět velice zajímavá. Prodejci k nám jezdí z celé republiky např. z Karlových Varů nebo Červeného Kostelce. Tento rok k nám zavítal i jeden prodejce ze Slovenska. Máme velkou radost, že je náš jarmark tak známý, že o něj mají zájem i tito prodejci.

Jak již bylo uvedeno, návštěvníci si mohli nakoupit u 105 prodejců. Věříme, že z takového množství si každý jistě vybral, co potřebovat. Nejvíce prodejců nabízelo textil, dekorace a šperky. Nechyběla ani keramika, drogerie, háčkované hračky, potraviny atd. Měli jsme i zástupce prodejců se sklem, dřevem a tento rok u nás byl i kovář.
Kvůli hygienickým podmínkám jsme tento rok raději zrušili dílničky. Velice nás to mrzelo, protože dílničky a tombola za ně je přece něco, co náš jarmark dělá zajímavým. Doufejme, že příští rok již bude vše při starém a tvoření v dílničkách a s tím i tombolu budeme moci na jarmark vrátit. Dárky od sponzorů jsme tak chtěli podělit mezi prodejce, jako poděkování za účast. Né všichni prodejci si ale pro svůj balíček přišli a tak nevyzvednuté balíčky přiřadíme k tombole na příští rok. Tímto také děkujeme Lee Kratochvílové, která darovala 102 úžasných přáníčkových kartiček.
V roce 2019 jsme poprvé nabídli drobné občerstvení na balkoně společenského sálu. Tento rok jsme nabídku občerstvení rozšířili. Na Baletním sále tak na zákazníky čekaly výborné Božské palačinky a zdravé dobroty z kavárny Posezení U Vážky. V salonku tak nabídla občerstvení pouze kavárna Paseka. Tímto opatřením nedocházelo k přeplnění lidmi v jedné místnosti ( v salonku).

Na závěr bychom Vám všem chtěli poděkovat. Děkujeme návštěvníkům, prodejcům, sponzorům – Fler, Elektro Lates, Muzeum autíček, , město Jihlava – i DKO Jihlava za možnost provádět zde tak skvělou akci. Děkujeme Vám i za Vaše reakce. Vaše zpětná vazba nám umožňuje akci zdokonalovat. Již nyní máme domluvený termín příštího jarmarku. Pokud si nechcete nechat ujít 9. prodejní akci Jihlavského Fler jarmarku, poznamenejte si datum

5. 11. 2022.

Budeme se na Vás těšit.

Za organizační tým

PeeDee- Petra Paříková